12 juni 2015
18:00

Hävörödals SK

Referat: Bälinge IF F01 - Hävörödals SK

Återigen ett lite bittert resultat mot Häverödal. Denna gång åker vi hem med en poäng efter bitvis mycket bra spel och total dominans i stort sätt hela matchen. Redan från början sätter vi press på Häverödal som genast får inrikta sig på försvarspel, vilket de är mycket duktiga på. Vi skapar många halvchanser utan att egentligen spela superbra, men lyckas ganska snart ta ledningen med 1-0 genom Julia. Hela första halvlek så skapar vi klara målchanser som Häverödals duktiga målvakt räddar, eller tyvärr lite för ofta att vi skjuter över eller utanför. Med lite mer skärpa så hade vi kunnat leda med ett par mål till, men vi går in i halvtidsvilamed 1-0 och Häverödal har bara småhotat vår backlinje med några spelvändningar och långa inkast, dock utan att bli speciellt farliga. I andra halvleks inledning spelar vi ännu bättre och har ett par riktigt farliga chanser igen utan att få den där betryggande tvåmålsledningen. Efter halva halvleken börjar vi därför bli lite oroliga i vårt spel och man kan ana en liten räddsla för att tappa segern. Vi stressar upp oss lite och missar fler enkla bollar då vi inte har bollen bakom bollen. Häverödal få då lite mer tryck på oss men skapar fortfarande inget farligt förren några olyckliga händelser resulterar i Häverödals kvittering. En boll studsar olyckligt över vår första försvarslinje, och förbi vår andra där Häverödalspelaren kommer förbi men snubblar enligt våra spelare på sig själv strax utanför straffområdet. Från bänken ser dett visserligen ut som frispark, så vi förstår domarens beslut. Den fina och hårda frisparken tar sedan på en av våra tjejer och går i mål, och den orättvisa kvitteringen är ett faktum. Efter detta tappar vi spelet och även om inte Häverödal inte skapar en enda målchans till så får vi inte riktigt till ett avgörande. Återigen dominerar vi helt en match mot Häverödal, som dock ska ha en eloge för sin fina inställning och hårt arbetande försvarspel. Fotboll är inte alltid rättvis men ett oavgjort resultat är inte inte hela världen när vi nu ser till att vinna övriga matcher i gruppen och därigenom ser till att spela a-slutspel på söndag. Bra jobbat trots allt tjejer!